Individuele coaching


We beginnen in de individuele coaching met een intakegesprek waar we gaan kijken waar je vandaan komt, hoe je gevormd bent, hoe je nu in het leven staat, wat je drijft en wat je belemmert.

Veel mensen vinden dit intakegesprek al zeer verhelderend, maar ook diepgaand en confronterend. Er kan veel omhoog komen en het levert vaak al nieuwe inzichten op. Na het intakegesprek maken we, als er een goede klik is tussen ons, afspraken voor het verdere traject. Het aantal bijeenkomsten, jouw commitment in het proces en de evaluaties. We gaan aan het werk om de opgedane inzichten verder uit te werken zodat je ze kunt integreren in je leven.

De tijd dat we bezig zijn varieert van 6 weken tot een half jaar. Bij bv een burnout trekken we langere tijd uit voor het traject. Het uiteindelijke doel is dat je dicht bij jezelf bent, je krachtig voelt, weet wat je wilt en dat je goed om kunt gaan met je emoties. Hoe dichter je bij jezelf bent, hoe meer verwachtingen je kunt loslaten, hoe meer je mee kunt gaan met de stroom van je leven zodat je uiteindelijk tevreden en gelukkig bent.

Ik werk in de bijeenkomsten met o.a. systemisch werk (familie-opstellingen maar ook systemisch coachen met paarden), PRI (Past Reality Integration), RET (Rationele Emotieve therapie), geleide meditaties en oefeningen uit de mindfulness training. Ik kijk hierbij heel bewust naar wat er bij jou past en wat jou helpt om verder te komen.

Mijn coaching staat voor:
Krachtig; het doet wat met je.
Resultaatgericht en praktisch; je moet het uiteindelijk zelf kunnen.
Betrokken; ik luister oprecht naar je, maar laat de verantwoordelijkheid bij jou.
Confronterend; ik laat je niet vluchten van waar het om gaat.
Gepassioneerd; zoals ik in het leven sta.
Warm; we bouwen samen iets op.

Voorbeelden van aandachtsgebieden:
Bewust worden en versterken van eigen kwaliteiten 
Vanuit eigen persoonlijke kracht leven 
Omgaan met emoties 
Balans tussen werk en prive 
Omgaan met angst, depressie, onzekerheid, burnout
Inzicht in eigen handelen en gedrag en het effect hiervan
Onderscheid maken tussen moeten en willen 
Pro-actief handelen en keuzes maken 
Leren omgaan met kritiek of feedback 
Verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen het gezin of in een team 
Professionaliseren van persoonlijke stijl van leidinggeven